De Nissan Leaf wordt op detailniveau vernieuwd

Alle nieuws items die gerelateerd zijn aan elektrische auto's.
Gebruikersavatar
johnths2
Software/Beheerder
Software/Beheerder
Berichten: 141
Lid geworden: 21 aug 2019, 18:31
Uw auto: C-HR Hybrid Executive 2017

17 dec 2019, 00:15

leaf 2020.jpg
Nissan voert in z'n thuisland een modeljaarupdate door op de Leaf. De elektrische hatchback gaat er op detailniveau op voorruit.

Nissan voert in Japan een kleine reeks aanpassingen door op de Leaf, een auto waarvan de eerste generatie pak 'm beet tien jaar geleden debuteerde. De wijzigingen hebben onder meer betrekking op de veiligheids- en assistentiesystemen. Zo wordt het ProPilot-systeem fijngeslepen. Volgens Nissan moet de Leaf in de semi-autonome ProPilot-modus geleidelijker afremmen als de Leaf iets voor zich waarneemt. Daarnaast moet het systeem net even soepeler dan voorheen de snelheid op af- of oplopende wegen op peil houden. Nissan voert verder een aanpassing door op het ProPilot-parkeersysteem. De Leaf moet zich voortaan 20 procent sneller in een parkeervak kunnen zetten.

Nissan voorziet de Leaf straks niet alleen van dodehoekdetectie, maar ook van het actieve Blind Spot Intervention dat een stuurcorrectie kan uitvoeren. Eveneens nieuw is wat Nissan 'Canto' noemt, een systeem dat de Leaf in staat stelt een constant 'gezoem' te laten horen om onder meer voetgangers van de aanwezigheid van de auto op de hoogte te stellen. Nissan rust de Leaf verder standaard uit met een nieuwe versie van zijn NissanConnect-infotainmentsysteem. In Japan wordt de auto uitgerust met een 9- in plaats van het huidige 8-inch grote infotainmentscherm. Opvallend hierbij is dat de twee draaiknoppen zijn gebleven, maar dat de fysieke druktoetsen naast het scherm zijn verhuisd naar een horizontale knoppenstrook onder het scherm. Nissan stelt verder nieuwe lakkleuren beschikbaar voor de Leaf én voortaan is een haaienvinantenne op het dak standaard.

Op termijn verwachten we bovenstaande wijzigingen ook voor de in Nederland leverbare Leaf.

Bron: AutoWeek
Met vriendelijke groet, John

Huidige auto: Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
Toekomstige auto hoogstwaarschijnlijk een EV.
Plaats reactie