HYUNDAI KONA ELECTRIC KRIJGT GROTERE ACTIERADIUS

Alle nieuws items die gerelateerd zijn aan elektrische auto's.
Gebruikersavatar
johnths2
Software/Beheerder
Software/Beheerder
Berichten: 141
Lid geworden: 21 aug 2019, 18:31
Uw auto: C-HR Hybrid Executive 2017

15 jan 2020, 19:15

Kona_e.jpg
 
De Hyundai Kona Electric is een elektrische cross-over die een zeer bruikbare actieradius heeft. Dat geldt voor beide varianten. Goed nieuws voor wie de elektrische Kona heeft laten staan omdat hij toch nét die laatste kilometertjes reikwijdte miste: die kilometers komen er straks bij!

Tijdens de persintroductie van de hagelnieuwe Hyundai i10 is ons ten gehore gekomen dat Hyundai dit jaar een technische update - dus geen puur softwarematige - doorvoert. Die vergroot de actieradius van zowel de Hyundai Kona met het 64 kWh accupakket als de lichtere variant met het 39 kWh pakket. De 64 kWh-versie komt momenteel volgens de WLTP-methode 449 kilometers ver. Dat worden er straks 'meer dan 480'. De 39 kWh-variant die momenteel een actieradius van 289 kilometer heeft, komt straks 'meer dan 300 kilometer' ver.

De technische update, die dus niet voor reeds geproduceerde Konas Electric geldt, verhoogt verder ook het trekgewicht. Meer informatie is vooralsnog niet voor handen. Wél zegt Hyundai binnenkort met meer details te komen. Medio vorig jaar voerde Hyundai al een update op de Kona Electric door die onder meer de komst van een 3-fase laadsysteem inhield.

Hyundai rekent momenteel minimaal € 36.795 voor de Kona Electric 39 kWh. De Kona Electric 64 kWh vergt een extra investering van € 4.800.

Bron: AutoWeek
Met vriendelijke groet, John

Huidige auto: Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
Toekomstige auto hoogstwaarschijnlijk een EV.
Plaats reactie