Deze 4 nieuwe functies heeft een Tesla ineens

Alle nieuws items die gerelateerd zijn aan elektrische auto's.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
johnths2
Software/Beheerder
Software/Beheerder
Berichten: 120
Lid geworden: 21 aug 2019, 18:31
Uw auto: C-HR Hybrid Executive 2017

02 okt 2019, 20:10

GROTE TESLA UPDATE: AUTO PIKT JE NU ZELFSTANDIG OP

Het was even wachten, maar Tesla heeft zijn grootste software update ooit uitgerold: Version 10.0. Net als je smartphone krijgt een Tesla met enige regelmaat een software update. Voor Tesla eigenaren betekent een nieuwe update dat hun auto opeens over allerlei nieuwe functies beschikt. Zo kan je nu een Tesla via een telefoon “oproepen”. De auto pikt je dan zelfstandig ergens op. Zonder bestuurder dus. Daarnaast kan je nu ook karaoke zingen in de auto (“Car-aoke”) en Netflix kijken. We zetten hier de nieuwe functies op een rij.

1. Tesla Smart Summon – Come to me!
Je kent het wel, net op het moment dat je het winkelcentrum of restaurant wilt verlaten barst de hemel open. Je hebt je paraplu nog in de auto liggen, dus je zal moeten wachten tot het stopt met regenen of de hele dag doorweekt zijn. Bij Tesla hebben ze een oplossing bedacht: Smart Summon. Met Smart Summon kan een geparkeerde Tesla volledig zelfstandig uit een parkeerplaats rijden.

Hoe het werkt? Je voert een locatie in op de Tesla-app waar de auto je kan oppikken. Bijvoorbeeld bij de ingang van restaurant of twee meter voorbij die grote plas waar je naast geparkeerd hebt. Je drukt daarna op de Come to Me-knop in de Tesla-app en de auto rijdt rustig naar je toe. De functie werkt tot op maximaal 200 meter afstand.

2. Tesla Car-aoke
Meezingen doen we allemaal weleens in de auto. Tesla maakt het nog een stukje leuker. Met Car-eoke kunnen je passagiers hun zangkunsten laten horen. Je kiest een nummer uit een lijst met karaoke-hits en vervolgens knalt de instrumentale versie uit de speakers en verschijnt de tekst op het scherm. Zin in een duet? Geen probleem! In een speciale duet map vind je nummers die je lekker met zijn tweeën kan zingen. Nu kan je met de hele familie Let it go mee bleren! Let it go, let it goooooooo!

3. Tesla Theater
Laden gaat bij Tesla lekker snel, maar als de accu bijna leeg is sta je toch al snel een half uur te wachten. Gelukkig heeft de auto een groot beeldscherm. Daar moeten we wat meer mee doen moeten ze gedacht hebben bij Tesla. Het resultaat is Tesla Theater. Op het grote scherm kan je nu Netflix, Youtube en Hulu streamen. Tijdens een laadbeurt kijk je dus voortaan naar al je favoriete AutoRAI - YouTube video’s!

4. Tesla Arcade
Je kan verschillende videospelletjes spelen in een Tesla, waaronder nu het actiespel Cuphead. Er zijn ook verschillende racegames beschikbaar. Je kan de games via losse USB-controllers spelen (zoals bij een Playstations of Xbox) maar de racegames kan je ook met het daadwerkelijke stuur van de Tesla bedienen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je geparkeerd staat, anders is Tesla Arcade uitgeschakeld.

Tesla rolt de update zoals gewoonlijk eerst in de Verenigde Staten uit. Nederlandse Tesla eigenaren ontvangen de update later deze maand.

Bron: ZerAuto
Met vriendelijke groet, John

Huidige auto: Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
Toekomstige auto hoogstwaarschijnlijk een EV.
nessio
Lid
Lid
Berichten: 27
Lid geworden: 19 sep 2019, 12:13
Uw auto: Kona 64kwh executive

17 okt 2019, 15:55

Heftig. helaas Kona, heeft dit niet. Maar ik hoef tot nu toe ook niet onderweg te laden (bijna 3000 km gereden) :D
Gebruikersavatar
johnths2
Software/Beheerder
Software/Beheerder
Berichten: 120
Lid geworden: 21 aug 2019, 18:31
Uw auto: C-HR Hybrid Executive 2017

18 okt 2019, 22:20

Allemaal leuke dingen, maar heb je het nu echt nodig?
Met vriendelijke groet, John

Huidige auto: Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
Toekomstige auto hoogstwaarschijnlijk een EV.
Plaats reactie