Honda verdubbelt verkoop verwachting E

Alle nieuws items die gerelateerd zijn aan elektrische auto's.
Gebruikersavatar
johnths2
Software/Beheerder
Software/Beheerder
Berichten: 120
Lid geworden: 21 aug 2019, 18:31
Uw auto: C-HR Hybrid Executive 2017

19 sep 2019, 08:17

Honda e.jpg
 
Honda is naar eigen zeggen zeer tevreden na de onthulling na de compacte elektrische E. Ze zijn zelfs zo blij dat het merk de verkoopverwachting wat heeft bijgeschaafd. Naar boven, wel te verstaan.

Twee jaar geleden sprak het merk namelijk nog van een jaarlijks verkoopdoel van 5.000 exemplaren. Tijdens de IAA heeft het merk nu zijn bijgestelde verkoopverwachting met Automotive News Europe gedeeld. Nadat 40.000 mensen vóór de beurs al hadden aangegeven interesse te hebben in de retro-EV, verwacht het merk nu dubbele cijfers. 10.000 Honda’s E dus, enkel in Europa.

Volgens Dave Hodgetts, Managing Directer van Honda’s Britse tak, is de E de auto voor Honda om aan de strenge CO2-uitstootnormen te voldoen. Met (Nederlandse) prijzen van rond de €35.000 is de compacte elektrische auto flink duurder dan menig concurrent. Maar Honda hoopt dat ze met alle technische snufjes, zoals de digitale zijspiegels en het gigantische scherm binnenin, de klanten bij premiummerken weten weg te kapen. Of dat gaat lukken, zal de tijd moeten leren. Honda start aan het begin van volgend jaar zomer met de levering van de E.

Bron: AutoWeek
Met vriendelijke groet, John

Huidige auto: Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
Toekomstige auto hoogstwaarschijnlijk een EV.
Plaats reactie